Over mezelf

La Connessione – Conny Paps

Als kind wou ik altijd kleuterjuf worden.  Maar mijn leven liep anders en ik ben in de bedrijfswereld beland.  Ik ben gepassioneerd door mensen en leef helemaal op als ik me in de natuur bevind, het is een grote leermeester.  De droom om ook met kinderen te werken is gebleven, en een paar jaar geleden heb ik beslist om die droom ook waar te maken en volgde ik een opleiding Kinderyoga docente en individuele therapeutische kinderyoga bij Invitare.  De puzzelstukjes vielen in mekaar en dat was het begin van La Connessione.   La Connessione is het Italiaans voor ‘de verbinding’.   Het is ontstaan in het prachtige Siena (stadje in ItaliĆ«), op de Piazza del Campo, een schelpvormig plein. Telkens ik op dat plein kom, kom ik bij mijn meest authentieke kern, voor mij pure magie.  In La Connessione zit mijn eigen authenticiteit verweven, je hoort er mijn naam in, er zit een klank van schoonheid in, de Italiaanse passie laat zich voelen.  Met La Connessione begeleid ik mensen van 6 tot 66 jaar bij het verbinden met hun authentieke zelf zodat ze volledig mogen open bloeien.  Ik geef je graag wat meer uitleg hierover aan de hand van volgende begrippen.

De verbinding

De verbinding staat bij La Connessione in de eerste plaats voor de verbinding met je eigen lichaam, met je unieke, authentieke zijn.  De reis naar binnen, naar onze innerlijke kracht.   En deze kracht ligt in onze buik, ons bekken, onze eigen schelp.   Het is ons fysiek lichamelijk midden, onze kern, van waaruit onze kracht kan stralen zoals de zon.  Het is de plaats van creatie, waar nieuw leven ontstaat.

Beweging

Alles is voordurend in beweging, zelfs de stilte is vol van beweging.   Denk aan onze ademhaling, we ademen in en dan ademen we uit, de basisbeweging van ons lichaam.  Ons bloed beweegt door onze aderen, de energie stroomt door ons lichaam.  Als je kijkt naar de natuur, zie en voel je ook dat alles continu in beweging is.  Beweging hoeft niet groot te zijn, het bestaat in alle maten en gewichten.  Aan de hand van beweging komt er verbinding, stroomt onze energie, beweegt ons lichaam, laten we onze innerlijke kracht naar buiten toe stralen.

Schoonheid

Schoonheid is voor mij een levensvisie, ik kijk vanuit schoonheid, ik leef vanuit schoonheid, ik laat me raken en beroeren vanuit schoonheid.  Het is voor mij de kracht van ons hart, voelen en bewegen vanuit liefde, vanuit positiviteit.  Het is de kracht van omarmen wat er is, vol-ledig in het hier en nu zijn.   

Durf uniek zijn

Durf!!  Vanuit je eigen unieke zijn, vanuit in schoonheid alles te omarmen, ieder moment weer, durf je te tonen, actie te ondernemen, volop te leven!!