Straal je licht – dag 22

Ik ben de held van mijn verhaal, geweldig toch hé.   Diegene die me kennen weten dat ik verzot ben op verhalen.   Ik schrijf er trouwens zelf ook, zoals het verhaal van de sneeuwvlok gisteren.    Verhalen laten ons heerlijk wegdromen, soms kan ik er zelfs in verdrinken.  Ze prikkelen onze fantasie, en brengen op hun manier heel wat plezier, creativiteit en wijsheid bij eenieder die durft te verdwalen tussen woorden, zinnen en leestekens in een verhaal.

Je zou ons leven ook kunnen vergelijken met een verhaal, waarin we zelf de held zijn.   Elke dag schrijven we weer een stukje van ons verhaal, sommige dagen maar een paar woorden of zinnen, andere dagen voelen als meerdere hoofdstukken.   Het mooie is dat we elke dag weer een nieuw leeg blad krijgen dat we zelf kunnen invullen.   

Weet je dat we een aantal dagen geleden een ademoefening deden met een veer?  En dat ze vroeger met een veer schreven?   Vandaag gaan we een schrijfoefening doen.   Want als we vertragen en onze focus op onze ademhaling leggen en we laten onze adem schrijven, wat zou er dan gebeuren?    

Een heel eenvoudige oefening om je adem ook echt om te zetten naar woorden is een elf-je schrijven.   Een elf-je bestaat uit 11 woorden en 5 regels.  Eerste regel telt één woord, de tweede regel twee woorden, de derde regel drie woorden, de vierde regel vier woorden en de vijf woorden terug 1 woord.   

Als ik nu een elfje schrijf dan ziet dit er uit als volgt:

Ik
geloof in
nieuwe dingen die
me uitnodigen tot bewegen
hoop

Wat zijn jouw 11 woorden die je adem je vertelt?   

Je kan ook nog een kijken naar dit filmpje